Česta pitanja

Šta je svrha i cilj ove stranice ?

Prema svjetskim statistikama u 91 % slučajeva uličnog uznemiravanja žrtve su žene i LGBT osobe, pa se inicijativa Hollaback  uglavnom obraća njima . Uzimajući u obzir da ulično uznemiravanje i nasilje ide i prema drugim kategorijama stanovništva, obraćamo se svima i ohrabrujemo ih da podijele svoju priču sa nama i time doprinesu suzbijanju uznemiravanja i nasilja na javnim mjestima.

Krajnji cilj Hollaback ! pokreta je zaustavljanje uličnog nasilja i uznemiravanja u čitavom svijetu. Objavljivanjem priča na našoj stranici :

i)              podižemo svijest našeg društva o ozbiljnosti i rasprostranjenosti  uličnog nasilja i uznemiravanja.

ii)             pružamo virtualnu podršku žrtvama  – klikom na Zelenu tačku  poručujete žrtvi da nije sama a  i drugima da reaguju

iii)            podržavamo i ohrabrujemo razbijanje šutnje o seksualnom uznemiravanju i napastovanju na javnim mjestima

Naš doprinos će  dalje pomoći  cjelokupan uspjeh  Hollaback! Međunarodnog pokreta a  time Bosna i Herecegovina postaje dio svjetske mreže za borbu protiv uličnog  uznemiravanja i nasilja .

 

Moram li dati svoje ime kad vam šaljem priču?

Ne. Možete poslati priču anonimno i tako će i biti prikazana na našoj stranici ili možete poslati priču pod pseudonimom (izmišljeno ime) . Na prvom mjestu nam je ono što Vi želite reći i da se osjećate zaštićeno.

 

Moram li dati  e-mail adresu kad vam šaljem priču?

Da. Možete nam vjerovati nećemo ga objaviti ali tačna email adresa nam je potrebana kako bismo Vas mogli kontaktirati i pomoći Vam te da izbjegnemo zloupotrebu.

 

Mislite li da doista možete nešto promijeniti ?

Definitivno. Sve velike promjene u svijetu došle su upravo od inicijativa sličnih Hollaback inicijativi . Uspjeh koji je Hollaback napravila za vrlo kratak period postojanja i prerasla u Međunarodni pokret govori dovoljno o potrebi za promjenom u cijelom svijetu. Naš BiH Hollaback ! tim  je spreman raditi on line i off line kako bi se ulično uznemiravanje i nasilje zaustavilo.