Mirelina priča

Nedjelja , Januar 2013 , Novo Sarajevo , ulica Hamdije Čemerlica, pada kiša pa nema mnogo prolaznika možda jedno daleko na mostu i jedno ide Vilsonovim.
Dok rasklapam kišobran u susret mi dolazi tip od oko nekih 22 do 25 godina , ništa posebno obučen crna jakna,  farmerke , i taman nešto kontam gledajući ga pokupio se ” jadnik nema kišobran” pažnju mi privlači to što se obazire oko sebe i nešto vrpolji , sad već i smijulji pa mi to nekako dade signal da ga baš dobro držim na oku da mi ne pođe za torbom .
Kad ono BUM! na dva  koraka od mene hvata se dole i kaže ” hej hoćeš malo ovoga ..hahaha” Malo me je zbunio ali brzo sam se snašla , samo što smo se mimoišli skoro da me okrznuo pa sam se malo zanijela , okrenem se za njim i kažem mu ” sram te bilo ! stidi se ! znaš li šta je to? To je ulično nasilje !  ..”
On se samo nastavlja cerekati i okretati prateći ima li koga okolo da čuje ..Na trenutak , samo jedan trenutak, lecnuo se kad sam rekla ” ..ulično nasilje !” mislim da mu je nešto bilo nejasno kao ” ma koji vrag to ova priča ? ”
I to je to , to je ta reakcija koju Hollaback prozvodi . Želim da staneš i razmisliš da li je to što radiš nasilje ? A ja ..ja se definitivno više ne bojim nazvati to pravim imenom i Reagovati! Hollaback !

[got_back]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *